KIRIKKALE
25°
01:37

Akşam'a Kalan Süre

Bozlak türkülerde yaprak dökümü 

Gerçek hayat hikayelerinin yansıtıldığı ve bozlak türkü kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına yönelik önemli bir rol oynayan Kırıkkale, son yıllarda sanat camiasından üst üste acı kayıplar yaşadı.  Son 2-3 yıl içerisinde sanat camiasının önemli tezen


OLGUN, VİRÜSE YENİK DÜŞTÜ 
Kırıkkale sanat camiası, son dönemlerde adeta yaprak dökümü yaşıyor. Bozlak türkülerinin yaşatıldığı ve kültür mirasının gelecek nesillere aktarılmasına önemli bir rol oynayan Kırıkkale, son yıllarda sanat camiasından üst üste acı kayıplar yaşıyor.  2020 yılında Türk Halk Müziği sanatçısı 44 yaşındaki Taner Olgun'un koronavirüse yenik düşmesi herkesi derinden yasa boğmuştu. Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'ne bağlı Arap Köyü nüfusuna kayıtlı olan Olgun seslendirdiği türkülerle özellikle Orta Anadolu bölgesinde geniş bir hayran kitlesine sahipti.

SAVAŞ’IN BEYNİNE PIHTI ATTI 
2023 yılı ise sanat camiasının adeta yas yılı oldu. Şubat ayında beynine pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılan Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği Başkan Yardımcısı saz ve söz sanatçısı Ersoy Savaş,  yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Sayısız eserlere imza atan ve türküleri dilden dile dolaşan Savaş, hastanede yaşam savaşını kaybetti. Savaş, ölümüyle birlikte sevenlerini derinden üzmüştü. 

ÇELEBİ VE BALOĞLU, HERKESİ ÜZDÜ 
Haziran ayında ise üst üste iki acı kayıp yaşandı.  Büyük bozlak ustası olarak bilinen Türk Halk Müziği sanatçısı Ekrem Çelebi, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında hayatını kaybetti. Neşet Ertaş’ın ardından bozlak kültürünün bilinen önemli temsilcilerinden olan Çelebi, sanat camiasını derinden yasa boğdu.  Bozlak kültürünün temsilcileri arasında yer alan, Kırıkkale’nin yakından tanıdığı ve çok sevdiği ses sanatçısı Neşet Abalıoğlu, 51 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ölümüyle sevenlerini derinden üzen Abalıoğlu, sanat camiasını da yasa boğdu.

SON YAPRAK DÖKÜMÜ FAHRİ ÇELEBİ
Temmuz ayına gelindiğinde ise sanat camiasının son yaprak dökümü Fahri Çelebi oldu. Hastalığı nedeniyle tedavi gören Türkiye’nin yakından tanıdığı, saz ustası Ekrem Çelebi’nin kardeşi Fahri Çelebi hayatını kaybetti İç Anadolu ve bozlak müziğin temsilcilerinden olan türkülerin üstadı Fahri Çelebi uzun süredir sağlık problemi yaşıyordu. Çelebi’ye destek olmak için Sanatçı ve Müzisyenler Derneği tarafından geçtiğimiz aylarda moral ve destek amaçlı konser düzenlenmişti.

 

Haber: Ahmet Gökdemir
 

İlginizi Çekebilir

Bahattin Akyön’den AK Parti’ye ziyaret

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin değerleri, Bein Sports’ta tanıtıldı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de kaçak göçmenlere geçit yok!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

93470

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171